شاخص های کلیدی کلیدی جریان نقدی برای بهبود سرمایه در گردش
جریان نقدی خون حیات هر کسب و کاری است – بدون آن همه چیز متوقف می شود.
در حالی که بسیاری از کسب و کارها سودآوری خود را با مدیران بخش به صورت ماهانه بررسی می کنند تا عملکرد را بهبود بخشند، پیش بینی جریان نقدی و سرمایه در گردش اغلب تنها زمانی در اولویت قرار می گیرد که پول کم شود. برای بهبود سرمایه در گردش، KPIهای جریان نقدی باید در گزارش های مدیریت گنجانده شوند و توسط مدیران بخش به صورت ماهانه بررسی شوند.
پول نقد
ضروری است که یک کسب و کار حداقل وضعیت نقدی خود را حفظ کند که تضمین کند سازمان نقدینگی کافی برای انجام تعهدات مالی خود را دارد.
این تعهدات شامل پرداخت به تامین کنندگان برای موجودی و هزینه های عملیاتی، پرداخت به کارکنان برای حقوق و دستمزد، پرداخت به ATO برای PAYG و GST و پرداخت به بانک ها و شرکت های مالی برای بازپرداخت وام است.
در صنایعی که جریان نقدینگی میتواند بیثبات یا نامنظم باشد، ایجاد یک «حافظ نقدی» که میتواند به کسبوکار کمک کند تا رکود اقتصادی را تحمل کند و استرس مالی را کاهش دهد، منطقی است.
مهم است که حسابهای بانکی بهطور منظم (ترجیحاً روزانه) با یکدیگر تطبیق داده شوند تا در صورت نیاز، وضعیت نقدی یک کسبوکار به سرعت مشخص شود.
نسبت های کلیدی
نسبت سریع (نقد + معادل وجه نقد + بدهکاران) / بدهی های جاری – هر چه این نسبت بیشتر باشد – نقدینگی سازمان بیشتر می شود.
نسبت جاری – دارایی های جاری / بدهی های جاری – این باید حداقل 1:1 باشد – هر چیزی کمتر ممکن است نشان دهنده کمبود بودجه باشد.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که در صورت وجود مقادیر زیادی بدهی بد یا مشکوک یا سهام منسوخ که نیاز به رد شدن دارند، این نسبتها ممکن است کج شوند.
طلبکاران
هنگامی که اوضاع شروع به تنگ شدن می کند، طلبکاران معمولاً اولین کسانی هستند که با تاخیر در پرداخت ها درد را احساس می کنند. با افزایش استفاده از پرداخت های الکترونیکی، استفاده از بهانه “چک در پست است” دشوارتر می شود. تاخیر در پرداخت ها می تواند منجر به محدودیت های اعتباری سخت تر و مشکلات مربوط به سفارش سهام شود. اگر شروع به دریافت شکایات در مورد حساب های پرداختنی کردید – وقت آن است که وضعیت نقدی و پیش بینی خود را بررسی کنید.
نسبت های کلیدی
بستانکاران مسن – درصد طلبکاران معوق که 30، 60 و 90+ روز تقسیم می شوند.
روزهای پرداخت بستانکاران – میانگین تعداد روزهای پرداخت به تامین کنندگان.
موجودی
همه کسبوکارها باید KPI و سیاستهای سهام مشخصی داشته باشند که عرضه و تقاضای اقتصادی فعلی و اهداف فروش سازمانی را در نظر بگیرد. موجودی اضافی ممکن است زمانی رخ دهد که شرایط اقتصادی بدتر شود و منجر به کاهش حجم فروش شود که به نوبه خود سرمایه در گردش را محدود می کند و ممکن است مشکلات ذخیره سازی فیزیکی ایجاد کند. علاوه بر سطوح کل سهام، بازنگری ترکیب سهام نیز مهم است تا اطمینان حاصل شود که کسب و کار دارای سطوح مناسب سهام بر اساس سهام فردی یا تقسیم شده برای پاسخگویی به تقاضای مشتری است.
نسبت های کلیدی
سهام قدیمی – موجودی قدیمی / کل سهام
گردش سهام – میانگین موجودی موجود / میانگین هزینه کالاهای فروخته شده
بدهکاران
حسابهای دریافتنی یکی از اولین مکانهایی است که باید در صورت نیاز به بهبود سریع وضعیت نقدی خود به آن نگاه کنید. سیاست های مستند در مورد افتتاح حساب، تمدید اعتبار و پیگیری بدهکاران، پایه و اساس را برای به حداقل رساندن بدهی های معوق فراهم می کند.
کارهای در حال انجام و کارهای بدون صدا زمینه دیگری است که برای به حداکثر رساندن درآمد و سرمایه در گردش باید به طور مرتب مورد بازنگری قرار گیرد.
نسبت های کلیدی
بدهکاران مسن – درصد بدهکاران معوق که 30، 60 و 90+ روز تقسیم می شوند.
روزهای پرداخت بدهکاران – میانگین تعداد روزهایی که بدهکاران باید پرداخت کنند.
روزهای کار در جریان – میانگین تعداد روز برای WIP.
گنجاندن شاخصهای کلیدی عملکرد نقدینگی در فرآیند بررسی مدیریت ماهانه، اطمینان حاصل میکند که مدیران بخش روی بهبود فرآیندهای سفارش سهام، مدیریت سهام و صورتحساب مشتری تمرکز دارند. همیشه داشتن سرمایه در گردش کافی یکی از کلیدهای بقای کسب و کار است.
مارک استونبریج
مربی کسب و کار SME
شکاف بین برنامه ریزی و عملکرد را پر کنید